واردات تخم چشم زده قزل آلا


جناب  آقای دکتر صالحی
معاون محترم وزیر و ریاست سازمان شیلات ایران
با سلام
 
احتراما پیرو نامه دریافت شده از آقای وهابلی به عنوان یکی از فعالان و خبرگان بخش تکثیر کشور و نماینده تعاونی استان آذربایجان غربی در خصوص تولید داخلی تخم چشم زده وقطع واردات آن و در راستای وظایف قانونی این اتحادیه لازم است قبل ازهرگونه تصمیم گیری اهداف و شاخصهای ارزیابی طرح کاملا مشخص و به نگرانیها و خواستهای اتحادیه مرکزی پاسخ داده شود تا آسیبها و هزینه های احتمالی  به بخش سردابی خصوصا پرورش دهندگان به حداقل رسیده و حمایت انجام شده از مراکز تکثیر که پایه تولید کشور هستند ، بی نتیجه نمانده و اثرات آن برای سالهای بعد قابل بررسی و ارزیابی باشد.
با توجه به تجربه ناموفق قطع واردات در سال گذشته که عامل توسعه قاچاق گردید و با عدم مسولیت پذیری  در تامین و رعایت قیمت توافق شده ،عدم دسترسی به میزان فروش تخم داخلی و دریافت بازخورد آن از مزارع  همچنین عدم برخورد با متخلفین،  ناکام ماند  لذا موارد ذیل از دیدگاه اتحادیه مرکزی حایز  اهمیت بوده و قبل از تصویب طرح قطع یا محدودسازی واردات باید در ستاد قزل الای کشور مطرح  ونهایی گردد:
  1. ظرفیت و برنامه ماهانه تولید و نام مزارعی که  تخم چشم زده نرمال و تمام ماده دارند و خواستار شرکت در این طرح هستند به این اتحادیه و مراجع ذی صلاح اعلام تا ضمن بررسی مجوز ،سلامت  و توانایی آنها  تعهدات لازم از این عزیزان اخذ گردد .
  2. سامانه  GISدامپزشکی برای کلیه مزارع (تکثیر ، تفریخ،پرورش) اجرا  و اتحاديه مركزى به عنوان يك كاربر ان تعريف تا ورود تخم چشم زده در استان توسط اتحاديه استانى رصد گردد.
  3. کلیه فروشندگان تخم ( داخلی و خارجى) ملزم به نظارت  در زمان انکوباسیون و دوره هچ تا انتهاى دوره قرنطينه بوده و در طى دوره قرنطينه مسوليت سلامت تخم به عهده فروشنده باشد.
  4. نباید تعداد تخم وارداتی و داخلی از ١٤ عدد در هر گرم تجاوز نماید.
  5. کلیه تولید کنندگان و وارد کنندگان تخم چشم زده ملزم به ارائه فاکتور فروش به خریدار باشند تا در صورت بروز هرگونه مشکل قابل استناد باشد.
  6. کمیته قیمتگذاری تشکیل و قیمت تخم چشم زده  داخلی و خارجی نهایی و ابلاغ گردد .
  • قیمت قابل قبول اتحادیه مرکز در خصوص تخم نرمال حداکثر٤٠ تومان بوده و قیمت تخم تمام ماده 80 تومان اعلام میگردد.
 علی رغم بالا بودن قیمت اعلام شده ، جهت تشویق تکثیر کنندگان به تولید تخم تمام ماده و توسعه تولید آن درمراکز تکثیر این قیمت مورد پذیرش قرار گرفت.
  • قیمت تخم خارجی حداکثر 110 تومان اعلام و ورادکنندگانی که توانایی رقابت ندارند از بازار حذف گردند.
تبصره :تعیین قیمت بچه ماهی خارجی و داخلی نیز در این کمیته الزامی به نظر میرسد.
  1. با توجه به نگرانیهای موجود در خصوص کیفیت تخم چشم زده داخلی خصوصا  سلامت ،بازماندگی و رشد که در بحث قیمت تمام شده و صادرات  نقش اساسی دارند مراکز تکثیری که در طرح شرکت میکنند و خواهان ادامه طرح برای سالهای آینده میباشند ،موظف به رعایت موارد زیر گردند.
  • مراکز تکثیر خود را به روز نموده بطوریکه بتوان  به آنها مرکز تکثیر اطلاق نمود. تخم چشم زده نرمال به بازار ارائه ننموده و از نظر امنیت زیستی و سایر شرایط  با مراکز پروار و یا غیر مجازی که مبادرت به تولید تخم مینمایند ،متفاوت باشند.
  •  با ارائه برنامه حداکثر طی4 سال برنامه اصلاح نژاد و یا ارتقاء کیفیت مولد خود را اعلام نمایند0 اتحادیه امادگی دارد در صورت تقاضای رسمی مراکز تکثیری که شرایط مناسبی داشته باشند درغالب یک تعامل با وارد کنندگان تخم چشم زده این امکان را فراهم نماید.
  • مراکز تکثیر موظف به فروش درصد قابل قبولی از ظرفیت خود بصورت بچه ماهی باشند این مراکز میتوانند با مرا کز تفریخ  در غالب یک تعامل دو طرفه به این مهم دست یابند.
  • مجوزها در مزارع تکثیر و تفریخ بازنگری شده وهر مزرعه فقط به اندازه پروانه خود مجاز به فعالیت باشد(گاها دیده شده تخم از مراجع غیر مجاز د ر مراکز تکثیر بسته بندی و توزیع شده) و مراکز تکثیری که مولد ندارند به مرکز تفریخ تغییر مجوز یابند.
  1. دلايل اختلاف آمار گمرك ، سازمان شيلات و دامپزشكى در خصوص واردات با حضور اتحادیه به صورت شفاف و جدی مورد بررسی قرار گیرد.
  2. برای کسانی که به هرنحوه  خصوصا عدم رعایت قیمت،عدم رعایت تعهدات وپایبندی به شرایط اعلام شده تخلف مینماید از ابتدای اجرای طرح  جرائمی مشخص تعریف گردد .
براساس قوانین حاکم بر بازار حذف محصول مشابه سبب ایجاد تقاضای کاذب شده وباعث قاچاق و ایجاد رانت  برای عده ای خاص می شود، اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی ماهیان سردابی کشور جهت  کنترل بازار و جلوگیری از عدم تعادل در عرضه و تقاضا و افزايش قيمت  کاذب تخم چشم زده وکاهش نگرانیهای موجود ،در شرایط حاضر  مخالفت خود را با قطع  واردات اعلام می دارد. واردات بر اساس درخواست مزارع انجام میشود و قطع آن بی توجهی به خواست آنها تلقی میگردد اما جهت  حمايت و حفظ  مراكز تكثير داخل در صورتى كه خواهان مشارکت در طرح بوده و خود را ملزم به اجرای آن بدانند راه حلهای زيررا پیشنهاد می نماید:
  1. استانهایی که توان توليد تخم چشم زده مورد نیاز استان خود را دارند به طور رسمی و از طریق اتحادیه استانی میزان ظرفیت تولیدی  را به همراه درخواست قطع واردات اعلام داشته تا از صدور VHIP و واردات تخم  چشم زده به آن استان جلوگیری  گردد.
     2. در حالت كلى تر برای کنترل بازار كشورى ، در دی ماه هر وارد کننده حداکثر 20 % ظرفیت سال گذشته و در آذر ماه و بهمن ماه به میزان 4٠% واردات  سال گذشته را وارد نمایند.
تبصره: اين درصدها می توانند در سه ماه آذر، دی و بهمن به صورت درصدی از واردات سال گذشته که مورد قبول كارشناسان اتحادیه و شیلات باشد تغییر یابند.

     3.كليه وارد كنندگان و تولیدكنندگان ملزم به رعايت شيوه نامه وارات تخم چشم زده بوده و متعهد به رعايت قيمت اعلامى از كميته قيمت گذارى باشند.
درانتها چون مسولیت وتبعات تصمیم گیری در این خصوص بر عهده حضرتعالی و سازمان مطبوع میباشد این اتحادیه پیشنهادات و نگرانیهای خود را اعلام نموده و جهت حفظ منافع ملی و حمایت تولید داخل از تصمیم گرفته  شده حمایت مینماید.
 
 
                          با تشکر
                        آرش نبی زاده
                       مدیر عامل
 
رونوشت:
جناب  آقای دکتر عبدالحی،معاونت محترم آبزی پروری سازمان شیلات ایران
جناب آقای دکتر شکوری، مدیر کل دفتر آبزیان آب شیرین
 

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166943293
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1403/02/16 10:00
ميزان تخم چشم زده وارداتی ماهیان سردآبی- قزل الا تاریخ : 1403/02/16
1403/02/16 11:00
درخواست اتحاديه براي خريد تضميني و حمايتي ماهي قزل الا با توجه به كاهش شديد قيمت ابزيان
1403/02/16 12:00
درخواست حل مشكل حرايم جهت توسعه و افزايش ظرفيت مزارع سردابي -قزل الا
1403/02/14 10:00
تعيين تكليف پرداختي چاههاي كشاورزي بابت اب برداشتي در لايحه بودجه سال 1403 -اين قانون شامل مزارع ابزي پروري خصوصا سردابي و قزل الا ميشود
1402/10/14 10:00
امار واردات و توليد قابل تاييد تخم چشم زده تا تاريخ14 ديماه 1402
1402/09/13 10:00
هفتمين نمايشگاه بين المللي شيلات و آبزيان ماهيگيري غذاهاي دريايي و صنايع وابسته
1402/09/04 10:00
امار واردات تخم چشم زده ماهي قزل الا تا پايان آبان ماه 1402
1402/08/02 10:00
درخواست عودت مابه تفاوت قيمت تخم چشم زده و قطع موقت واردات تا تعيين قيمت تخم چشم زده
1402/07/19 10:00
امار صادرات قزل الا - سالمون شش ماهه اول سال 1402
1402/07/19 11:00
امار واردات تخم چشم زده منتهي به 18 مهرماه 1402

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

3.91M
32.14K
993
6.56K
49.21K

تاریخ و زمان

سه شنبه 27 شهريور 1403
Tuesday 17 September 2024