1397/03/13 10:48
چرا تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان
ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بومی شمال آمریکا و متعلق به خانواده آزاماهیان Salmonidae می باشد. قزل آلای رنگین کمان دارای تعدادی خال سیاه رنگ بر وری باله دمی و دارای دو نوار رنگین کمانی در دو طرف بدن می باشد که این نوار در فصل تخم ریزی یعنی عمدتاً نیمه دوم سال پررنگ تر و زیباتر می شود. این ماهی در حالت طبیعی در آبهای شیرین زیست می کند و برخی نژاد های آن مانند قزل آلای سرپولادی (steelhead) برای تخم ریزی به قسمت های بالا دست رودخانه می روند.چرا قزل آلا رنگین کمان؟
تکثیر و پرورش این ماهی در کشور ما رواج پیدا کرده و در حال جاضر قزل آلای رنگین کمان، تک گونه پرورشی استراتژیک کشور می باشد. دلیل توسعه تکثیر و پرورش این گونه از آزادماهیان در قیاس با سایر گونه های آزاد ماهیان، سازگاری این گونه در شرایط اسارت، مقاومت خوب به نوسانات و عوامل نامساعد محیطی، رشد مناسب، سازگاری با غذای دستی و بازار پسندی آن است.مزیت پرورش قزل آلا :
با توجه به امکاناتی که برای تکثیر خارج از فصل قزل آلای رنگین کمان از طریق کنترل رسیدگی جنسی و واردات تخم چشم زده در داخل و خارج فصل تکثیر ، فراهم شده عمدتاً قزل آلای رنگین کمان در کل سال در دسترس مصرف کنندگان قرار دارد.دمای بهینه پرورش این ماهی 15-17 درجه سانتی گراد ، دمای مناسب برای رسیدگی جنسی 12 درجه سانتی گراد و دمای بهینه برای انکوباسیون تخم ها 10 درجه سانتی گراد می باشد و پرورش آن در آب چشمه ها، نهر ها و رودخانه ها، چاهها، قنات ها و حتی آبهای لب شور امکانپذیر است.