چرا تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان

1397/03/13 10:48

چرا تکثیر و پرورش قزل آلای رنگین کمان

ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بومی شمال آمریکا و متعلق به خانواده آزاماهیان Salmonidae می باشد. قزل آلای رنگین کمان دارای تعدادی خال سیاه رنگ بر وری باله دمی و دارای دو نوار رنگین کمانی در دو طرف بدن می باشد که  این نوار در فصل تخم ریزی یعنی عمدتاً نیمه دوم سال پررنگ تر و زیباتر می شود. این ماهی در حالت طبیعی در آبهای شیرین زیست می کند و برخی نژاد های آن مانند قزل آلای سرپولادی (steelhead) برای تخم ریزی به قسمت های بالا دست رودخانه می روند. 
 

چرا قزل آلا رنگین کمان؟

تکثیر و پرورش این ماهی در کشور ما رواج پیدا کرده و در حال جاضر قزل آلای رنگین کمان، تک گونه پرورشی استراتژیک کشور می باشد. دلیل توسعه تکثیر و پرورش این گونه از آزادماهیان در قیاس با سایر گونه های آزاد ماهیان، سازگاری این گونه در شرایط اسارت، مقاومت خوب به نوسانات و عوامل نامساعد محیطی، رشد مناسب، سازگاری با غذای دستی و بازار پسندی آن است.

مزیت پرورش قزل آلا : 

با توجه به امکاناتی که برای تکثیر خارج از فصل قزل آلای رنگین کمان از طریق کنترل رسیدگی جنسی و واردات تخم چشم زده در داخل و خارج فصل تکثیر ، فراهم شده عمدتاً قزل آلای رنگین کمان در کل سال در دسترس مصرف کنندگان قرار دارد.
دمای بهینه پرورش این ماهی 15-17 درجه سانتی گراد ، دمای مناسب برای رسیدگی جنسی 12 درجه سانتی گراد و دمای بهینه برای انکوباسیون تخم ها 10 درجه سانتی گراد می باشد و پرورش آن در آب چشمه ها، نهر ها و رودخانه ها، چاهها، قنات ها و حتی آبهای لب شور امکانپذیر است.

10 استان برتر تولید کننده قزل آلا :

در کشور ما عمده تولید قزل آلای رنگین کمان در استانهای چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهکیلویه و بویراحمد، زنجان، همدان، کردستان، کرمانشاه، البرز ، مازندران و فارس انجام می شود و ایران با 16درصد تولید قزل آلای رنگین کمان دنیا، مقام نخست تولید این گونه باارزش را در جهان به خود اختصاص داده است. 

چگونه تولید قزل آلا را توسعه دهیم؟

برای تداوم تولید پایدار قزل آلای رنگین کمان درکشور و ارتقای سطح کیفی محصولات تولیدی، در گام نخست باید بر تولید تخم و بچه ماهی با کیفیت تمرکز کرد که این امر در درجه اول مستلزم اجاد زیرساخت هایی همچون اصلاح نژاد و تولید مولدین با کیفیت با هماوری نسبی خوب و در گامهای بعدی ارتقای کیفیت خوراک مصرفی منطبق با استانداردهای جهانی، بهبود شرایط محیطی مانند کنترل شرایط فیزیکوشیمیایی آب و در دسترس بودن نهاده های دارویی می باشد. همچنین بهبود برخی نواقص در امور اجرایی، مانند مشکلات بیمه مراکز تکثیر و افزایش فرهنگ مصرف آبزیان در کشور می تواند به توسعه  پایدار این صنعت کمک کند.
 

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166943293
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1402/10/14 10:00
امار واردات و توليد قابل تاييد تخم چشم زده تا تاريخ14 ديماه 1402
1402/09/13 10:00
هفتمين نمايشگاه بين المللي شيلات و آبزيان ماهيگيري غذاهاي دريايي و صنايع وابسته
1402/09/04 10:00
امار واردات تخم چشم زده ماهي قزل الا تا پايان آبان ماه 1402
1402/08/02 10:00
درخواست عودت مابه تفاوت قيمت تخم چشم زده و قطع موقت واردات تا تعيين قيمت تخم چشم زده
1402/07/19 10:00
امار صادرات قزل الا - سالمون شش ماهه اول سال 1402
1402/07/19 11:00
امار واردات تخم چشم زده منتهي به 18 مهرماه 1402
1402/06/23 10:00
نظرات اتحاديه در جلسه مربوط به تخم چشم زده با وارد كنندگان و دفتر بازار سازمان شيلات
1402/06/23 11:00
اعلام نظر اتحاديه در خصوص نحوه توزيع نهاده قزل الا
1402/05/25 10:00
پيگيري تخصیص اعتبارات کم بهره برای مزارع پرورش ماهی قزل الا که در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ خسارت دیده‌اند
1402/04/31 10:00
ميزان واردات تخم چشم رده قزل الا تاتاريخ 31 تير ماه 1402

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

3.53M
29.87K
1973
2.79K
10.86K

تاریخ و زمان

جمعه 7 ارديبهشت 1403
Friday 26 April 2024