رشد ماهی قزل آلا در آب شیرین و کمبودهای غذایی آن

1398/03/23 17:00

رشد ماهی قزل آلا در آب شیرین و کمبودهای غذایی آن

دوره زمانی رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان در آب شیرین برای رسیدن به وزن قابل طبخ و قابل عرضه به بازار معمولاً به دوره های زمانی (مختلف) غذا دهی تقسیم می گردد. این دوره های زمانی تغذیه، دوره هایی هستند که ماهیان قزل آلا به صورت فعال تغذیه نموده و دارای رشد خوبی نیز می باشند. در دامنه حرارتی نیمکره شمالی زمین، این دوره زمانی تقریباً از اوایل تابستان تا پاییز می باشد؛ اما در نیمکره شمالی زمین، این دوره زمانی رشد ماهی قزل آلا تقریباً از اوایل تابستان تا پاییز می باشد؛ اما در نیمکره جنوبی می توان چند هفته به این مدت افزود که دوره زمانی یاد شده به صورت پیشرونده ای از جنوب به سمت شمال کاهش می یابد.

افزودنیهای مصنوعی(به غذای ماهی)

رنگدانه های کارتنوئید برای ایجاد رنگ قرمز در فرآورده های غذایی که از گوشت جانوران و طیور به دست می آید به غذای مصرفی آنها افزوده می شوند. رنگدانه کارو تنوئیدی طبیعی که در گوشت اغلب گونه های آزادماهیان وجود دارد، گزانتین می باشد. یک رنگدانه کاروتنوئیدی قرمز رنگ مشابه به نام (کانتا گزانتین) ساخته شده است و در حال حاضر به صورت تجارتی تولید می شود. کانتا گزانتین در صورتی که به میزان 190 میلی گرم در هر کیلوگرم غذا به قزل آلای رنگین کمان خورانده شود، در طی یک دوره زمانی تقریباً ده هفته ای به میزان قابل قبولی رنگ قرمز در گوشت ماهی ایجاد خواهد کرد. یک رنگ قرمز عمیقتر در حد رنگ قرمز گوشت ماهی آزاد، یا خوراندن رنگدانه به میزان 450 میلی گرم در هر کیلو گرم غذای ماهی برای یک دوره زمانی 7 هفته ای  در گوشت قزل آلای ایجاد شد.

کمبود های غذایی (جیره ای) و عدم  رشد ماهی قزل آلا

متداولترین عامل ایجاد مسائل تغذیه ای در قزل آلای رنگین کمان، استفاده از یک غذای ارزان و دارای پروتئین حیوانی کم ( فاقد آمینو اسیدهای ضروری) می باشد. کمبود دیگری که اغلب باعث ایجاد تلفات شدید در قزل آلا می شود، فقدان تیامین (ویتامین B1)  چه در غذا های تر و چه غذا های خشک می باشد.

 نشانه ها کمبود ویتامین

نشانه های زیر به فقدان  ویتا مین هایی خاص در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان نسبت داده شده است. اینکه تا چه حد می توان این ویتامینها را در پرورش قزل آلا به طور علمی و نیز در مقیاس آزمایشگاهی به کار گرفت ، هنوز مشخص نشده است.

تیامین :


از دست دادن اشتها، عدم پایداری و ثبات و بر هم خوردن تعادل ، تکان و تشنج پیش از مرگ، درمان شامل ساختن یک محلول آبی دارای حداکثر 2-1% تیامین و اسپری کردن این محلول بر روی غذای خشک (یا مخلوط کردن این محلول با جیره غذایی مرطوب) به نسبت یک لیتر از این محلول در 50 کیلوگرم غذا ماهی می باشد.

ریبوفلاوین:


از دست  دادن اشتها، تیره شدن پوست ماهی شنا کردن در عمق آب استخر، ایجاد اختلال در بینایی، کدر یا ابری شدن عدسی چشم و خون گرفتگی چشم، تیره شدن رنگ ماهی.

پیریدوکسین:


از دست دادن اشتها، فعالیت بیش از حد و شدید و واکنشهای عصبی، تنفس سریع و حرکات دهان و بلعیدن هوا، ارتعاش سرپوش آبششی ، تجمع مایع در حفره بدنی، ماهی کم خون شده و پوست آن در ناحیه پشت تیره می شودف بدن تقریباً بلافاصله پس از مرگ سخت می گردد.
 
 
 

تماس با ما

تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه)
02188904808
02188918962
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1398/03/06 10:14
جابه جایی و کنترل بهداشتی تخم چشم زده ماهی قزل آلای داخلی
1398/03/06 10:30
نامه مصوبات کمیسیون های مالی مدیریت بهره برداری ذخایر آبزیان
1398/02/11 20:05
فروش جزئی وعمده انواع ماهیان سردآبی شامل قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای گوشت نارنجی و سالمون نروژی به صورت تازه و به درخواست مشتریان عزیز آماده و عرضه می گردد.
1398/02/07 17:05
با توجه به حساسیت این دسته از مواد غذایی به ویژه فساد پذیری سریع آن، خرید آبزیان از مراکز مطمئن و مورد تایید بسیار مهم است.
1398/02/04 23:18
برگزاری همایش ملی منابع طبیعی با موضوعات مختلف در شهریور 98
1398/01/24 14:04
فروش ویژه ماهی تازه منجمد شده برای کسب اطلاعت وارد شوید.
1398/01/18 16:17
مزایای پیان کار چگونه آشنا شویم
1398/01/11 10:56
تمهیدات لازم رو قبل از شروع بارندگی برای به حداقل رساندن زیان و ضرر انجام بدید:
1398/01/10 20:22
با توجه به بارندگی های شدید و وقوع سیل در سطح کشور، توصیه های بهداشتی ذیل جهت بهره برداری اعلام می گردد.
1398/01/08 14:48
با افزایش دبی آب در سراسر رودخانه ی سبزکوه(بخش ناغان) ، و افزایش پهنای رودخانه مزارع پرورش ماهی قزل آلا کنار رودخانه در آب غرق شدند بستر رودخانه تا سرحد کامل مزارع بالا آمد .

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

1.28M
20.33K
320
4.28K
23.65K

تاریخ و زمان

سه شنبه 29 مرداد 1398
Tuesday 20 August 2019