مراکز عرضه آبزیان تازه و ویژگی ها و شرایط بهداشتی خاص آنها

1398/02/31 11:11

مراکز عرضه آبزیان تازه و ویژگی ها و شرایط بهداشتی خاص آنها
 


مراکز عرضه آبزیان تازه  با توجه با افزایش تقاضا آبزیان گسترش یافته است. هر روز علم روز گویای این موضوع است که آبزیان یکی از ارزشمندترین و کامل ترین ماده غذایی است. بنا براین درخواست برای آبزیان افزایش یافته در نتیجه مراکز عرضه آبزیان تازه  گسترش یافته است. 
افزایش عرضه آبزیان تازه با توجه به حساس بودن این ماده غذایی باید اصولی و طبق استانداردهای تعریف شده برای آن صورت گیرد تا محصولی با همان ارزش غذایی و کیفیت به دست مصرف کننده برسد. بنابراین بسیار مهم است که مراکز عرضه آبزیان تازه از قواعد و قوانین در عرضه آبزیان را رعایت نمیاند.
مراکز عرضه آبزیان تازه

ویژگی های  ساختمان مراکز عرضه آبزیان تازه 


1- سقف مراکز عرضه آبزیان تازه باید بدون درز، شکاف،  به رنگ روشن ، قابل تمیز کردن و تمیز باشد.
2-دیوارها به رنگ سفید بوده و از سنگ کاشی یا سرامیک پوشیده باشند.
3-کف باید موازائیک آجدار و دارای شیب مناسب به طرف کف شوی جهت خروج فاضلاب باشد. همچنین کف شوی دارای پوشش باشد.
4-دارای شستشویی همراه مجهز به آب گرم بوده و سایر لوازم بهداشتی نظیر صابون مایع، حوله و غیره را دارا باشد.
5-درها و پنجره ها مجهز به توری سیمی به منظور جلوگیری از ورود حشرات باشد.
6-تور و تهویه طبیعی یا مصنوعی باید تامین گردد و تهویه به نحوی باشد که هوای داخل سالم، کافی و عاری از بو باشد.

نکات بهداشتی  مربوط به عرضه آبزیان 


1-زباله دانهای مورد استفاده مراکز عرضه آبزیان تازه باید در پوش دار، ضد زنگ، قابل شستشو و در محلی جداگانه باشند.
2-محلی مناسب برای نگهداری یخ داشته باشد.
3-آب مصرفی باید بهداشتی باشد.
4-سیستم فضلاب باید بهداشتی باشد.
5-جعبه کمک های اولیه موجود باشد.
6-کلیه کارگران و متصدیان موظفند کارت معاینه پزشکی در محل کار خود داشته و موظف به راعایت کلیه ضوابط بهداشت فردی باشند.
7-لوازم مورد استفاده باید از جنس مناسب، سالم و تمیز باشد.
8-یخچال ها باید در محلی قرار گیرند که قسمت های باز و نمایان آن در معرض نورهای شدید مصنوعی و نور شدید خورشید واقع نگیرد و بیش از حد ظرفیت از مواد غذایی انباشته نگردند.
9-کلیه یخچال ها ، سردخانه و ویترین های بهداشتی باید مجهز به دما سنج (مینیمم و ماکزیمم) بوده و در معرض دید خریداران باشد.
10-پیشخوان میز کار باید سالم و روکش آن از جنس قابل شستشو و ضد عفونی باشد.
11-دارای مجوز بهداشتی لازم از ارگان های ذیربط از جمله دامپزشکی، اتحادیه صنف مرغ و ماهی فروش، شیلات و مرکز بهداشت باشد.
مراکز عرضه آبزیان تازه

نحوه فروش و عرضه آبزیان به صورت بهداشتی به مشتری 


1-آبزیان تازه قابل عرضه باید در کنار یخ و توسط خودروهای حمل و نقل که دارای شرایط بهداشتی بوده دارای مجوزهای لازم از دامپزشکی محل و گواهی حمل از مبدا هستند حمل گردد.
2-محل های عرضه آبزیان تازه باید مجهز به ویترین هایی باشند. که بتوانند در شرایط بهداشتی، آبزی تازه در کنار یخ را عرضه نمایند. اگرچه امکان عرضه آبزیان تازه در ویترین های یخچال دار که دمای آن بین صفر تا 4 درجه سانتیگراد می باشد نیز وجود دارد ولی توصیه می گردد آبزیان تازه در کنار یخ و در ویترین های بهداشتی عرضه می گردند.
مراکز عرضه آبزیان تازه
3-چنانچه آبزیان تازه در کنار یخ و در ویترین های بهداشتی عرضه می گرند. باید ترتیبی اتخاذ گردد که در تمامی مواقع میزان پودر یخ کافی در بین و اطراف آبزی وجود داشته باشد.
4-محل عرضه باید وسعت و شرایط لازم برای تحویل گیری آبزیان، چیدن وسایل سرماساز، نگهداری و عرضه بهداشتی آبزیان تازه را داشته باشد.
مراکز عرضه آبزیان تازه
5-با توجه به استانداردهای موجود که حداکثر مدت زمان نگهداری آبزیان تازه از زمان صید در کنار یخ را 7 روز ذکر کرده اند که البته این زمان با توجه به نوع ماهی، شرایط نگهداری و ... متفاوت است باید ترتیبی اتخاذ گردد که چنانچه این محصولات به هر دلیلی در پایان روز هفتم پس از صید به فروش نرسیدند با نظارت بازرسان دامپزشکی از سطح بازار جمع آوری و به کارخانجات مجاز تولید پودر ماهی ارسال و یا به هر شکل مناسب دیگر از چرخه مصرف انسانی خارج گردد.
مراکز عرضه آبزیان تازه

گردآورنده: سکینه ابراهیمی؛ کارشناس ارشد شیلات

تماس با ما

تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه)
02188904808
02188918962
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1398/07/17 16:06
اتحادیه مرکزی ماهیان سردابی کشور ،تخم چشم زده ماهی قزل آلا در انواع مختلف شامل تخم نرمال، تریپلویید، طلایی و سایر انواع تخم دانمارکی آکواسرچ را با کمک شرکت نوین دشت شیلات وارد می‌نماید.
1398/06/23 12:50
اجرای ماده 26 دستورالعمل اجرایی ماده 5 مبنی بر تیه و ابلاغ دستورالعمل مسوولین فنی توسط سازمان نظام مهندسی و کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص مسوولین فنی تولید در واحدهای آبزی پروری
1398/03/06 10:14
جابه جایی و کنترل بهداشتی تخم چشم زده ماهی قزل آلای داخلی
1398/03/06 10:30
نامه مصوبات کمیسیون های مالی مدیریت بهره برداری ذخایر آبزیان
1398/02/11 20:05
فروش جزئی وعمده انواع ماهیان سردآبی شامل قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای گوشت نارنجی و سالمون نروژی به صورت تازه و به درخواست مشتریان عزیز آماده و عرضه می گردد.
1398/02/07 17:05
با توجه به حساسیت این دسته از مواد غذایی به ویژه فساد پذیری سریع آن، خرید آبزیان از مراکز مطمئن و مورد تایید بسیار مهم است.
1398/02/04 23:18
برگزاری همایش ملی منابع طبیعی با موضوعات مختلف در شهریور 98
1398/01/24 14:04
فروش ویژه ماهی تازه منجمد شده برای کسب اطلاعت وارد شوید.
1398/01/18 16:17
مزایای پیان کار چگونه آشنا شویم
1398/01/11 10:56
تمهیدات لازم رو قبل از شروع بارندگی برای به حداقل رساندن زیان و ضرر انجام بدید:

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

6.3K
1.14K
708
4.38K
6.3K

تاریخ و زمان

يكشنبه 24 آذر 1398
Sunday 15 December 2019