تخلیه شکم و فیله کردن قزل آلا و نکات اصولی مربوط به آن چیست

1398/01/06 13:21

 

تخلیه ­شکم و فیله­ کردن قزل ­آلا و نکات اصولی مربوط به آن چیست؟

تخلیه ­شکم و فیله ­کردن قزل­ آلا کار بسیار سختی نیست اما بسیار حائزه اهمیت است.  برخی از تولیدکنندگان تولیدات خود را به طور مستقیم و به صورت تخلیه ­شکم و فیله­ کردن قزل ­آلا  به بازار عرضه می­کنند. تخیله شکم یا به صورت دستی و یا توسط ماشین ها مخصوص اینکار انجام می­گیرد. استفاده از ماشین­های تخلیه شکم ماهی روند فزآینده ای دارد. عمل تخلیه شکم ماهی باعث کاهش دادن میزان قسمت دور ریختنی و غیر قابل استفاده ماهی می­شود. تخلیه­ شکم و فیله­ کردن قزل ­آلا باعث بهبود و افزایش زمان نگهداری ماهی شده و ماهی با شرایط و کیفیت بهتری به دست مصرف کننده می­رسد.
تخلیه شکم ماهی شامل باز کردن شکم ماهی در طول خط مرکزی زیر بدن از گلو تا مخرج می­باشد. محتویات حفره شکمی با دست و یا ماشین تخلیه می­شوند. سر ماهی بر روی بدن باقی گذاشته می­شود؛ اما آبشش های ماهی را بریده و خارج می­کنیم. کلیه ها را که در امتداد خط پایینی و کناری خارهای ستون مهره ­ها واقع شده اند با استفاده از دست یا یک چرخ برس زنی مکانیکی از بدن ماهی خارج می­کنیم.  همه این موارد از اهمیت و و نکات مهم در اهمیت تخلیه­ شکم و فیله­ کردن قزل­آلا می باشد.

عملکرد ماشین­ های تخیله شکم

تخلیه­ شکم و فیله­ کردن قزل­ آلا را هم میتوان با کمک انواع ماشین های اتوماتیک انجام داد. انواع ماشین­های تخلیه محتویات شکم ماهی از نظر شکل و اندازه بسیار متنوع هستند. ساده ترین نوع ماشین­های تخلیه محتویات شکمی فقط بعضی از کارها را انجام می­دهند. معمولا مجبور می­شویم که عمل بریدن آبشش ­ها را با دست انجام دهیم. ماشین­ های بزرگتر در اصل برای کارکردن با سرعت بیشتر بر روی ماهی­های دریایی ساخته شده اند. این نوع ماشین­ها گرانقیمت بوده و نگهداری آنها نیز نیاز به افراد ماهر و متخصص دارد؛ اما بهترین نوع این ماشین­ها کلیه عملیات را به طور کامل انجام خواهند داد و ماهی را به صورت پاک شده و آماده برای انجماد سریع یا فروش به صورت تازه در اختیار ما قرار خواهند داد.
نوع ماشین مورد نیاز مزرعه و سرعت کار ماشین بستگی به وزن ماهی (که قصد عمل آوری آن را داریم) خواهد داشت. میزان برداشت ماهی قزل آلا در طول سال یکنواخت نمی­باشد. از یک ماشین تخلیه شکم گرانقیمت باید به حد کافی استفاده شود تا بتواند هزینه خرید خود را جبران نمایید. ممکن است ماشینهای تخلیه شکم با ظرفیت بالا برای عمل آوری  ماهی در حجم های زیاد مثلا در تعاونی­های پرورش دهندگان ماهی ضروری باشند؛ اما حتی بزرگترین مراکز عمل آوری که چندین هزار تن ماهی قزل آلا را در طی یک سال عمل آوری می­کنند. به طور مداوم فعال نیستند و از ماشین­های عمل آوری به طور ممتد استفاده نمی­کنند.
تخلیه شکم و فیله کردن قزل آلا

مناسب ترین دستگاه برای تخلیه شکم

در اغلب مزارع پرورش قزل آلا که تولید سالیانه آنها حداکثر 50 تن می­باشد. استفاده از یک ماشین تخلیه شکم ساده و کوچک مفید و سودمند است. طیف گسترده ای از دستگاه های تخلیه شکم ماهی و انواع مختلف آن وجود دارند؛ اما در عمل بهترین آن ماشینی است که از نظر طراحی و نحوه کار دارای کمترین میزان پیچدگی باشد و در عین حال نیاز ما را نیز بر طرف نماید. معیار ما برای آزمودن یک ماشین بزرگ یا کوچک تخلیه شکم، این است که تحمل اختلاف جزئی بین ماهیان که بدون انتخاب ماهیان هم وزن و به صورت اتفاقی و گروهی در داخل ماشین ریخته می­شوند را داشته باشد. اما می­توان بآسانی با انتخاب ماهیان هم اندازه و ریختن آنها در گروه­های هم وزن یا با اندازه ها نزدیک به هم در داخل ماشین، این مشکل را بر طرف نمود. ماشین تخلیه شکم ماهی باید با اقتدار کار را به صورت کامل انجام دهد. کار ماشین باید طوری باشد که نیاز به اتمام و تکمیل کار با استفاده از دست نباشد. معمولا در مورد قزل­ آلا های بزرگ عمل تخلیه محتویات شکم با دست انجام می­شود. تفاوت اندازه این ماهیان طوری است که امکان ریختن آنها به صورت هم زمان در داخل ماشین تخلیه شکم وجود ندارد. همچنین تخلیه ­شکم و فیله­کردن قزل­ آلا باید به نحوی باشد تا ماهی کمترین آسیب را ببیند
فیله کردن ماهی قزل ­آلای رنگین کمان
ماهیان قزل­آلا با اندازه متوسط که وزن آنها بین 450- 340 گرم باشد می­توان فیله ماهی با کیفیت عالی تهیه کرد. میزان کلی کاهش وزن در تخلیه محتویات شکمی ماهی، نسبت به وزن اولیه آنها نباید بیشتر از 20-15% باشد. همچنین هیچ استخوانی نباید در فیله تهیه شده باقی بماند. تهیه فیله قزل­ آلا به صورت منجمد و با بسته قابل عرضه به مشتری، از بهترین راه­ برای فروش  این ماهی است. بعد ازتخلیه­ شکم و فیله­ کردن قزل­ آلا میتوان فیله ها را  در مرکز عمل آوری ماهی و قبل از بسته بندی، با آرد گندم یا با خمیر و یا انواع سس پوشاند. این  فرآوری برای مشتری بسیار بهتر و جذابتر به نظر خواهد آمد.

تخلیه شکم و فیله کردن قزل آلا

تماس با ما

تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه)
02188904808
02188918962
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1398/03/06 10:14
جابه جایی و کنترل بهداشتی تخم چشم زده ماهی قزل آلای داخلی
1398/03/06 10:30
نامه مصوبات کمیسیون های مالی مدیریت بهره برداری ذخایر آبزیان
1398/02/11 20:05
فروش جزئی وعمده انواع ماهیان سردآبی شامل قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای گوشت نارنجی و سالمون نروژی به صورت تازه و به درخواست مشتریان عزیز آماده و عرضه می گردد.
1398/02/07 17:05
با توجه به حساسیت این دسته از مواد غذایی به ویژه فساد پذیری سریع آن، خرید آبزیان از مراکز مطمئن و مورد تایید بسیار مهم است.
1398/02/04 23:18
برگزاری همایش ملی منابع طبیعی با موضوعات مختلف در شهریور 98
1398/01/24 14:04
فروش ویژه ماهی تازه منجمد شده برای کسب اطلاعت وارد شوید.
1398/01/18 16:17
مزایای پیان کار چگونه آشنا شویم
1398/01/11 10:56
تمهیدات لازم رو قبل از شروع بارندگی برای به حداقل رساندن زیان و ضرر انجام بدید:
1398/01/10 20:22
با توجه به بارندگی های شدید و وقوع سیل در سطح کشور، توصیه های بهداشتی ذیل جهت بهره برداری اعلام می گردد.
1398/01/08 14:48
با افزایش دبی آب در سراسر رودخانه ی سبزکوه(بخش ناغان) ، و افزایش پهنای رودخانه مزارع پرورش ماهی قزل آلا کنار رودخانه در آب غرق شدند بستر رودخانه تا سرحد کامل مزارع بالا آمد .

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

1.28M
20.33K
331
4.28K
23.65K

تاریخ و زمان

سه شنبه 29 مرداد 1398
Tuesday 20 August 2019