مشخصه های خاویار با کیفیت

1397/07/03 10:16
مشخصه های خاویار با کیفیت:
اهمیت خاویار:
یکی از بزرگترین دلایل اهمیت ماهیان خاویاری، خاویار آن است که دارای خواص بی‌شمار و همچنین طعم و بویی بسیار خوشایند است.  خاویار داری پروتئین بالا که حاوی اسیدهای آمینه از قبیل هیستامین، ایزولوسین، لیزین و متیونین و سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد .
عوامل موثر در کیفیت خاویار:

 یکی از نکات مهم که در تهیه خاویار باید در نظر گرفت این است که کیفیت خاویار و اندازه آن به‌شدت وابسته به گونه ماهی خاویاری است. بهترین خاویار متعلق به فیل‌ماهی است بنابراین برای خرید خاویار باید به گونه و درجه‌بندی خاویار اهمیت داد زیرا هرگونه داری خاویاری با درجه‌بندی کیفیتی متفاوت است. خاویار باکیفیت بالا دارای یکسری از خصوصیات است که در زیر به آن اشاره نموده‌ایم.   همان‌طور که ذکر شد علاوه بر گونه ماهی سن هم یکی از عوامل تأثیرگذار در کیفیت خاویار است ماهیان باسنی بالاتر دارای خاویار باکیفیت‌تر، اندازه بزرگ‌تر و یکدست‌تر هستند. اما ماهیان سنین پایین‌تر دارای تخم‌های کوچک‌تر اما طعم ملایم‌تری می‌باشند که سازگارتر با ذائقه است. از عوامل مؤثر دیگر در کیفیت خاویار می‌توان  به شکل ظاهری، شفافیت، طعم، بو، یکدست بودن تخمک‌ها و رنگ اشاره کرد. اگر تخم به مرحله رسیدگی نرسیده باشد کوچک‌تر است و اگر از زمان آن‌هم بگذرد شکل ظاهری خود را ازدست‌داده و حالت له شدگی و نرمی دارند بنابراین دانه‌های خاویار نباید نرم باشد و همچنین آن‌قدر سفت باشد که دردهان له نشود. خاویار باید براق و شفاف باشد که نشانه‌های سلامت آن است. طعم خاویار نباید تلخ و یا بسیار شور باشد و همچنین طعم ترشیدگی نداشته باشد. ازنظر بو باید کاملاً بو مطبوع مدیترانه‌ای داشته باشد و فاقد بوی زننده باشد. دانه‌های خاویار باید یکدست و یک اندازه باشند دانه های خاویار باید خالص و فاقد مایع تخمدانی باشند اما مرطوب باشد. رنگ خاویار بسته به گونه متفاوت است. در فیل‌ماهی که بزرگ‌ترین اندازه خاویار را دار است داری خاویاری بارنگی خاکستری روشن تا خاکستری تیره است. تاسماهی روسی دارای خاویاری به رنگ  خاکستری تیره رو به طلائی و همچنین رنگ خاویار ماهی ازون برون سبز مایل به سیاه است بنابراین رنگ‌های سیاه بسیار تیره  در خاویار که حتی رنگ پس می‌دهد تقلبی می‌باشد.
نویسنده: سکینه ابراهیمی، کارشناس ارشد شیلات

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166943293
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1402/10/14 10:00
امار واردات و توليد قابل تاييد تخم چشم زده تا تاريخ14 ديماه 1402
1402/09/13 10:00
هفتمين نمايشگاه بين المللي شيلات و آبزيان ماهيگيري غذاهاي دريايي و صنايع وابسته
1402/09/04 10:00
امار واردات تخم چشم زده ماهي قزل الا تا پايان آبان ماه 1402
1402/08/02 10:00
درخواست عودت مابه تفاوت قيمت تخم چشم زده و قطع موقت واردات تا تعيين قيمت تخم چشم زده
1402/07/19 10:00
امار صادرات قزل الا - سالمون شش ماهه اول سال 1402
1402/07/19 11:00
امار واردات تخم چشم زده منتهي به 18 مهرماه 1402
1402/06/23 10:00
نظرات اتحاديه در جلسه مربوط به تخم چشم زده با وارد كنندگان و دفتر بازار سازمان شيلات
1402/06/23 11:00
اعلام نظر اتحاديه در خصوص نحوه توزيع نهاده قزل الا
1402/05/25 10:00
پيگيري تخصیص اعتبارات کم بهره برای مزارع پرورش ماهی قزل الا که در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ خسارت دیده‌اند
1402/04/31 10:00
ميزان واردات تخم چشم رده قزل الا تاتاريخ 31 تير ماه 1402

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

3.52M
29.79K
177
2.39K
10.46K

تاریخ و زمان

پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403
Thursday 25 April 2024