عرضه ماهی قزل آلا و تقلبات و تخلفات بهداشتی ممکن در آن

1398/02/24 07:28

عرضه ماهی قزل آلا  و تقلبات و تخلفات بهداشتی ممکن در آن 


عرضه ماهی قزل آلا با توجه به طرفداران زیاد و بازار پسندی خوب آن  بالا است. بنابراین عرضه بالا این ماهی می تواند عرصه را برای سودجویان باز نماید. ما در این مقاله مواردی که میتوان به عنوان تخلف در عرضه این ماهی صورت می گیرد را معرفی کنیم تا برای عموم جامعه آشنا باشد. 
این موضوع بسیار مهم است ماهی قزل آلا را  از مراکز مورد اطمینان که عرضه ماهی قزل آلا را با تمامی اصول بهداشتی و استاندارد انجام می دهند خریداری کنید.

تقلبات و تخلفات بهداشتی در عرضه ماهی قزل آلا


تاٌمین ماهی از منابع غیر مجاز 
تغییر یا مخدوش نمودن تاریخ تولید و انقضاء و سایر موارد مندرج در نشانه گذاری ماهی بسته بندی شده.
عرضه و فروش ماهی بسته بندی تاریخ منقضی 
عدم یخ پوشانی مناسب در عرضه ماهی قزل آلا کامل و تازه
تغییر یا مخدوش نمودن تاریخ تولید و انقضاء ماهی بسته بندی شده
عرضه ماهی فرآوری شده از قبل (قطعه بندی، فیله کردن و ...) 
نگهداری با سایر اغلام خوراکی ماننند مرغ، گوشت، تخم مرغ و .....در یخچال
عدم رعایت برودت یخچال/فریزر در زمان عرضه ماهی قزل آلا
پاکیزه و بهداشتی نبودن یخچال و سایر وسایل مورد استفاده در عرضه ماهی قزل آلا
عدم رعایت اصول بهداشتی فردی (از جمله نداشتن لباس کار مناسب، کارت سلامت)
عدم رعایت اصول بهداشت محیط و میز و ابزار کار
استفاده از تخته چوب نامناسب ( از جنس مواد غیر مجاز) جهت فرآوری ماهی و ....
عرضه ماهی قزل آلا

تقلبات و تخلفات مربوط به مخفی نمودن نشانه های ماهی فاسد 


شستشو دادن مکرر ماهی تا ظاهری طبیعی و مرطوب داشته باشد.
اقداماتی نظیر کندن فلس های ماهی، درآوردن چشم ماهی از حدقه، تخلیه امعاء و احشاء ماهی
قرار دادن ماهی کهنه در یخچال یا فریزر قبل از عرضه تا قوام نرم و شل نداشته باشد.
آغشته کردن برنش های ماهی با خون گاو، مرغ... و یا رنگ مصنوعی قرمز مانند اتوزین و کارمن.
مالیدن خون حیوانات بر روی سرپوش برنش ها یا دهان تا لکه های ناشی از فساد دیده نشود
برداشتن برنش  های ماهی فاسد.
مخفی کردن بوی تند ماهیان کهنه و یا فاسد با شستشوی دائم ماهی و نیز قرار دادن ماهی در بین آلک هایی دریایی تا بوی آلک ها و گیاهان دریایی، بوی تند فاسد را بپوشاند.
عرضه ماهی آغشته به منابع آلوده کننده از جمل شن و ماسه

قزل آلای گوشت نارنج را به عنوان سالمون نروژی نخرید


یک تقلب رایج امروزه در عرضه ماهی قزل آلا به دلیل عدم آگاهی جامعه این است که ماهی قزل آلای گوشت نارنجی (قزل آلای که در جیره آن از رنگدانه های کارتنوئیدی که یک آنتی اکسیدان قوی و ضد سرطان قوی است استفاده می کنند. این رنگدانه علاوه بر اینکه گوشت این ماهی نارنجی می کند بر خواص این ماهی هم اضافه می نماید) را جای سالمون نروژی عرضه می نمایند. سالمون نروژی یا همان ماهی آزاد اقیانوس اطلس در ایران پرورش داده نمی شود و تماما بصورت گرم و منجمد از نروژ و سایر کشورهای محل زیست و پرورش این ماهی وارد می شود. این ماهی جزء ارزشمندترین آبزی در جهان شناخته شده است و قیمت به نسبت بالاتری دارد.
 اما متاسفانه یکسری از سود جویان ماهی قزل آلای گوشت نارنجی را به عنوان سالمون نروژی عرضه می کنند. هرچند قزل آلای گوشت نارنجی مانند سالمون نروژی سرشار از آنتی اکسیدان و خواص فراوانی است اما قیمت آن به نسبت سالمون نروژی پایین تر است. بنابراین با توجه به مطالب ذکر شده باید دقت فراوانی نمود تا ماهی قزل آلا را از مراکز مطمئن و تایید شده از طرف سازمان دامپزشکی و بهداشتی باشند. مراکزی که تعهد به حرفه و مشتری یکی از اصول اصلی آنها باشد تا مشتری با خیالی آسوده و با دانشی اندک بتوان خریدی سالم و مورد اطمینان نسبت به خرید این ماهی ارزشمند داشته باشد. 
                                                        
                                              سالمون نروژی                          قزل آلای رنگین کمان
 
عرضه ماهی قزل آلا
گردآورنده: سکینه ابراهیمی؛ کارشنس ارشد شیلات

 

تماس با ما

تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه)
02188904808
02188918962
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1398/07/17 16:06
اتحادیه مرکزی ماهیان سردابی کشور ،تخم چشم زده ماهی قزل آلا در انواع مختلف شامل تخم نرمال، تریپلویید، طلایی و سایر انواع تخم دانمارکی آکواسرچ را با کمک شرکت نوین دشت شیلات وارد می‌نماید.
1398/06/23 12:50
اجرای ماده 26 دستورالعمل اجرایی ماده 5 مبنی بر تیه و ابلاغ دستورالعمل مسوولین فنی توسط سازمان نظام مهندسی و کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص مسوولین فنی تولید در واحدهای آبزی پروری
1398/03/06 10:14
جابه جایی و کنترل بهداشتی تخم چشم زده ماهی قزل آلای داخلی
1398/03/06 10:30
نامه مصوبات کمیسیون های مالی مدیریت بهره برداری ذخایر آبزیان
1398/02/11 20:05
فروش جزئی وعمده انواع ماهیان سردآبی شامل قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای گوشت نارنجی و سالمون نروژی به صورت تازه و به درخواست مشتریان عزیز آماده و عرضه می گردد.
1398/02/07 17:05
با توجه به حساسیت این دسته از مواد غذایی به ویژه فساد پذیری سریع آن، خرید آبزیان از مراکز مطمئن و مورد تایید بسیار مهم است.
1398/02/04 23:18
برگزاری همایش ملی منابع طبیعی با موضوعات مختلف در شهریور 98
1398/01/24 14:04
فروش ویژه ماهی تازه منجمد شده برای کسب اطلاعت وارد شوید.
1398/01/18 16:17
مزایای پیان کار چگونه آشنا شویم
1398/01/11 10:56
تمهیدات لازم رو قبل از شروع بارندگی برای به حداقل رساندن زیان و ضرر انجام بدید:

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

6.3K
1.14K
705
4.38K
6.3K

تاریخ و زمان

يكشنبه 24 آذر 1398
Sunday 15 December 2019