1398/01/01 11:19
مصرف ماهی قزل آلا چگونه از چاقی جلوگیری میکند؟
ماهی و دیگر انواع غذاهای دریایی منبع مهمی از پروتئین در سراسر جهان هستند. در کل، آنها 6حدود درصد از پروتئین رژیمی را تشکیل می دهند. ماهی قزل آلا از ماهیان با درصد پروتئین و چربی مناسب است. چاقی، یک اختلال است که بسیاری را درگیر نموده و به علت عوارض بد سلامت جامعه را بخطر می اندازد. مصرف ماهی قزل آلا به علت داشتن ترکیبات خاص، موجب تحریک اکسیداسیون )سوختن ( چربی در بدن و در نتیجه کاهش توده چربی بدن میگردد. مصرف مداوم ماهی در برنامه غذایی هفتگی، به کاهش و نگهداری وزن در حدّ متعادل کمک مینماید.
پروتئین بزرگترین عامل جلوگیری کننده از چاقی
از بین ترکیبات درشت مغذّی )پروتئین، چربی،کربوهیدرات(، پروتئین تأثیر بیشتری بر سیری زود هنگام دارد. به نظر میرسد که جیره های غذایی کاهش وزن حاوی مقادیر بیشتر پروتئین، تأثیر بیشتری بر کاهش اشتها داشته اند. بنابراین منجر به مصرف کمتر غذا در مقایسه باجیره غذایی با پروتئین کمتر، میشود. ماهی یک ماده غذایی غنی از پروتئین، با چگالی به نسبت کم انرژی است بنابراین ماهی به عنوان بخشی از یک جیره متناسب، با افزایش سیری همراه است. و با توجه به اینکه پروتئین قزل آلا به نسبت بالاتر است مصرف ماهی قزلآلا به کاهش چاقی بهتر کمک میکند.
در تحقیقاتی که انجام شد نشان داد یک وعده ناهار شامل پروتئین ماهی در مقایسه با یک وعده ناهار شامل گوشت گاو، منجر به کاهش معنی داری در انرژی دریافتی میشود (2765کیلوژول در مقایسه با 3080کیلوژول). یک مطالعه تأثیر پروتئین را بر سیری بررسی کرد نشان داد جیره های غذایی از نظر چربی کم بودند و شامل: استیک کم چرب، سینه مرغ و ماهی بودند. محققان دریافتند که در مقایسه با استیک یا سینه مرغ، میزان گرسنگی بعد از مصرف ماهی به شکل معنی داری کاهش یافت است.
در تحقیقاتی که انجام شد نشان داد یک وعده ناهار شامل پروتئین ماهی در مقایسه با یک وعده ناهار شامل گوشت گاو، منجر به کاهش معنی داری در انرژی دریافتی میشود (2765کیلوژول در مقایسه با 3080کیلوژول). یک مطالعه تأثیر پروتئین را بر سیری بررسی کرد نشان داد جیره های غذایی از نظر چربی کم بودند و شامل: استیک کم چرب، سینه مرغ و ماهی بودند. محققان دریافتند که در مقایسه با استیک یا سینه مرغ، میزان گرسنگی بعد از مصرف ماهی به شکل معنی داری کاهش یافت است.

اسیدهای چرب غیر اشباع و جلوگیری از چاقی
مصرف ماهی قزلآلا میزان زیادی از چربی های غیر اشباع مورد نیاز بدن را تامین میکند. اسیدهای چرب غیر اشباع مانند امگا 3 جزء چربی های خوب هستند و نقش مهمی در از بین بردن سلول های چربی مضر موسوم به چربی های سفید و تبدیل آنها به چربی های مفید بازی می کنند. روغن ماهی، گیرندههایی را در دستگاه گوارشی تحریک کرده و دستگاه عصبی سمپاتیک را فعال مینماید. سپس به دنبال آن سلولهای چربی سفید به نوع بژ (چربی نوع بژ گروهی از چربی ها هستند که باعث افزایش سوخت و ساز چربی مضر سفید میگردد) تبدیل میشوند. طبیعتاً ماهی ها به عنوان یکی از منابع سرشار امگا 3 از چنین خاصیتی بهره مند هستند و خوراکی مناسب برای آنها که می خواهند وزنشان را کم کنند محسوب می شوند.
از طرف دیگر مصرف ماهی قزلآلا اسیدهای چرب امگا 3 را که با افزایش سن کاهش پیدا میکند را افزایش میدهند. این اسید چرب خوب مانع متراکم شدن چربی ها در دوران میانسالی می گردد. یکی از تبعات افزایش سطح چربی های خوب مقاوم شدن بدن در برابر بسیاری از بیماری ها سخت از جمله: سرطان، سکته های قلبی و مغزی و التهاب های بدنی است.
از طرف دیگر مصرف ماهی قزلآلا اسیدهای چرب امگا 3 را که با افزایش سن کاهش پیدا میکند را افزایش میدهند. این اسید چرب خوب مانع متراکم شدن چربی ها در دوران میانسالی می گردد. یکی از تبعات افزایش سطح چربی های خوب مقاوم شدن بدن در برابر بسیاری از بیماری ها سخت از جمله: سرطان، سکته های قلبی و مغزی و التهاب های بدنی است.
