مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا در مزارع پرورشی

1398/02/05 09:11

مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا در مزارع پرورشی

محاسبه دقیق مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا از اهمیت زیادی برخوردار است. مصرف کم غذا باعث کاهش میزان تولید و ضرر و زیان اقتصادی میشود. مصرف بیش از اندازه غذا باعث به هدر رفتن مقدار غذا می شود که علاوه بر زیان اقتصادی به آلودگی محیط آب نیز منجر خواهد شد.

 راهنمای غذای مصرفی چیست؟

 هر یک از کارخانه های سازنده غذا بر اساس انرژی جیره غذایی و ضریب تبدیل غذای عرضه شده، جدولی را به عنوان راهنمای غذای مصرفی روزانه عرضه می کنند،این جداول نخستین بار بع عنوان راهنمایی  برای تامین نیازهای غذایی ماهیان آزاد پرورشی تهیه و تنظیم شدند. اساس تنظیم این جداول درجه حرارت  آب  و اندازه وزن ماهی و همچنین کیفیت غذای مصرفی است. مقدار غذای مورد نیاز روزانه در این جداول بر اساس درصد زنی توده زنده تعیین می شود. وزن توده زنده هر استخر از ضرب کردن تعداد ماهیهای موجود در استخر در وزن متوسط آنها که هر دو هفته یکبار طی عملیات زیست سنجی مشخص می شود، تعیین می گردد.
مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا

حد بهینه مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا

در تحقیقی در خصوص حد بهینه مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا با توجه به کیفیت غذایی (انرژی جیره) بر روی ماهیان با وزن اولیه 10 گرم انجام شد.  مشخص  شد که هر دو فاکتور مورد مطالعه (میزان غذایی مصرفی و کیفیت غذا یا انرژی جیره غذایی) عوامل موثر بر میزان رشد و ضریب تبدیل غذایی هستند. در این تحقیق داده های مربوط به ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در ارتباط با مقدار غذای مصرفی، امکان تعیین حد بهینه حداکثر غذا دهی را مشخص نمود. بر اساس یافته های این تحقیق حد بهینه غذا دهی برای ماهیان 10 گرمی قزل آلای رنگین کمان 4% وزن بدن در روز برای ماهیانی که با جیره غذایی حاوی 2900 کیلو کالری بر کیلوگرم انرژی قابل جذب تغذیه شدند و 3 % وزن بدن در روز برای ماهیانی که با جیره غذایی حاوی 3500 کیلو کالری بر کیلوگرم انرژی قابل جذب تغذیه شدند، تعیین شد. بر این اساس علاوه بر وزن ماهی و درجه حرارت آب، سومین عامل بسیار مهم در تعیین مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا است.

عامل وزن و تاثیرات آن بر مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا

هنگامیکه ماهی رشد می کند و بزرگتر می شود، شدت متابولیسم آن بر اساس واحد وزن بدن کاهش می یابد. بنابراین درصد غذای مصرف شده نسبت به وزن بدن نیز کاهش می یابد. شدت دریافت و مصرف غذا همچنین به درجه حرارت آب مربوط می شود و تا زمانی که درجه حرارت آب در محدوده دمایی مناسب برای رشد ماهی قرار دارد، افزایش مصرف غذای را به دنبال دارد.
مقدار غذای مصرفی ماهی قزل آلا
در زیست سنجی هایی که هر دوهفته یکبار انجام می شود، چنانچه ضریب تبدیل غذایی و رشد مناسب باشد و ماهی به اندازه کافی نسبت به غذای مصرفی اشتها نشان دهد باید نسبت به افزایش درصد غذادهی اقدام نمود. در صورت بروز مسائلی همچون گل آلودگی و تغییر عواملی فیزیکوشیمیایی آب خارج از محدوده رشد قزل آلا باید  نسبت به کاهش و یا حتی قطع غذا دهی اقدام کرد. همچنین در زمان بروز تلفات غیر معمول اولین اقدام قطع غذا دهی است، قطع تغذیه باید تا زمان مشخص شدن عامل بروز تلفات  و بر طرف شدن آن ادامه یابد، در غیر این صورت غذا دهی خود عاملی است که باعث افزایش تلفات در شرایط یاد شده می شود.

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166917390
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1400/09/04 10:00
اعلام قيمت تمام شده مهر ماه 1400از طرف اتحاديه
1400/08/12 10:00
چه عواملی باعث گرانی بی‌رویه ماهی شده است؟
1400/07/29 10:00
تامين ماهي قزل الا و قزل سالمون كاركنان شبكه سازمان تعاون روستايي
1400/07/29 10:00
اعلام تعرفه بيمه قزل الا - سالمون سال زراعي-ماهيان سردابي1400
1400/07/27 11:00
پيشنهادات اتحاديه به صندوق بيمه محصولات كشاورزي
1400/07/23 10:00
اعلام خطرات براي بيمه تكميلي ماهي قزل الا-سردابي
1400/07/16 10:00
خلاصه جلسه بيمه درخصوص نامه اتحادي
1400/07/07 22:00
جلسه وزير با تشكلهاي بخش شيلات و تاكيد بر محوريت تشكلهاو واگذاري وظايف به انها
1400/06/27 10:00
معرفي شركت زيست فناوري به نژادي ايرانيان براي شناسايي الكترونيكي و ريزتراشه هاجهت شناسايي مولدين قزل الا
1400/06/27 11:00
تفاهم نامه شيلات و دانشگاه صنعتي اصفهان در خصوص اصلاح نزاد ماهي قزل الا و ساير ابزيان

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

1.35M
15.38K
1854
2.15K
55.6K

تاریخ و زمان

دوشنبه 8 آذر 1400
Monday 29 November 2021