1398/02/10 10:27
مواد معدنی ماهی، چه اثراتی بر سلامتی انسان دارد.
مواد معدنی ماهی بسیار ارزشمند است. مواد معدنی برای تمام فعالیت های بیوشیمیایی مانند تولید آنزیم ها، هورمون ها، تولید انرژی و به طور کلی برای فعالیت تمام بخش های بدن مورد استفاده قرار می گیرند. امروز اینکه از چه ماده غذایی استفاده شود تا بیشترین و کامل ترین مواد غذایی و مواد معدنی را دارا باشد یک دغدغه بزرگ بحساب می آید.ماهی از لحاظ مواد معدنی نیز بسیار غنی بوده و دارای آهن، ید، روی، سلنیوم، منیزیوم، کلسیم، فسفر و برخی مواد معدنی دیگر می باشد. مواد معدنی ماهی در پوست، گوشت، و استخوان به نسبت های مختلف موجود هستند. می توان برای دریافت بعضی از مواد معدنی ماهی به خصوص کلسیم و فسفر استخوان های ریز ماهی را نیز بدون عوارضی مصرف کرد. البته برای کودکان احتیاط لازم است. بعضی از ماهی ها مانند کیلکا و ساردین ماهیان به دلیل چثه کوچک با پوست و استخوان مصرف می شوند.

خواص مواد معدنی ماهی
از دیگری مواد معدنی ماهی می توان به فلوئور، سلنیوم، گوگردی، روی و مس اشاره کرد. برخی از مواد معدنی ماهی مانند سلنیوم، روی ، منگنز و مس خواص معجزه آسایی دارند. این مواد معدنی از جمله آنتی اکسیدان های قوی به حساب می آیند. این آنتی اکسیدان ها ضد سرطان، ضد بیماری زایی و ضد پیری ارگان های بدن هستند.مواد معدنی به مقدار کم در غذا ها موجود بوده و در اعمال حیاتی اهمیت زیادی دارد. عدم مصرف هر کدام از مواد معدنی موجب بیماری و مشکلاتی در بدن می شود. با مصرف ماهی می توان در پیشگیری و درمان اینگونه بیماری ها گام مثبتی برداشت. کم خونی و فقر آهن به خصوص در دختران جوان، زنان باردار و شیرده، گواتر حاصل از فقر ید در بدن از آن جمله اند. البته در این بین، بیماری خاموش یعنی پوکی استخوان را نیز نباید از نظر دور داشت. با مصرف گوشت و استخوان ماهی که دارای کلسیم و فسفر است می توان از آن پیشگیری نمود.

ماهی از منابع غنی فلوئور در سلامت و استحکام دندانها و در پیشگیری و پوسیدگی دندان تاثیر مهمی دارد. پس با مصرف ماهی می توانیم به سلامت و استحکام دندانهای خود کمک کنیم. فلوئور همچنین در پیشگیری از استئو پروز یا پوکی استخوان موثر است.
