پخش فرآورده های خام خوراکی و شرایط فنی بهداشتی مربوط به آن

1398/02/19 11:29

پخش فرآورده های خام خوراکی و شرایط فنی بهداشتی مربوط به آن

ساختمان و تاسیسات اصلی

پخش فرآورده های خام خوراکی  باید دارای ساختمان و تاسیساتی باشد. این تاسیسات باید از نظر موقعیت مکانی، زمین مورد نیاز فواصل و طرح و نقشه، مورد تایید اداره کل دامپزشکی باشد.تاسیسات پخش فرآورده های خام خوراکی باید به شکلی طراحی شوند که غرفه های ایجاد شده در آن از یک سمت به سکوی تخلیه بارگیری (بار انداز) برای پخش و از سمت دیگر به محوطه داخلی برای عرضه فرآورده های خام دامی(خوراکی) ارتباط داشته باشند. همچنین ضروری است تقسیم بندی غرفه ها بر اساس نوع فرآورده به گونه ای طراحی و احداث گردند. تا غرفه هایی که فرورده هایی مشابه پخش و عرضه می نمایند در مجاورت و کنار یکدیگر قرار گیرند.
                                                        پخش فرآورده های خام خوراکی
ساختمان و تاسیسات پخش فرآورده های خام خوراکی باید با رعایت اصول فنی بنا شوند.  همچنین فضای مناسب کاری و کلیه امکانات بهداشتی لازم جهت اجرای کار در شرایط بهداشتی را دارا بوده و مطابق نقشه الگویی شامل قسمت های زیر باشند.

سکوی تخلیه و بار گیری (بار انداز)

بار اندازه باید مسقف و در دو جنب طولی سالن با ارتفاع مناسب احداث گردد. بطوریکه خودروهای سنگین و سبک حمل فرآورده ها ی خام دامی به راحتی بارگیری شوند. کف بار انداز باید مجهز به کانال فاضلاب منتهی به سیستم اصلی فاضلاب باشد.

تاسیسات سردخانه ای:

 تاسیسات سردخانه ای مورد نیاز پخش فرآورده های خام خوراکی بر اساس نوع فرآورده به شرح ذیل اعلام میگردد؛

سردخانه زیر صفر

فضای سرپوشیده محفوظی است مجهز به دستگاه های سرما زا که دارای دما و رطوبت مناسب می باشد.همچنین شرایط لازم فنی و بهداشتی برای حفظ کیفیت نگهداری فرآورده های خام دامی در شرایط انجماد در مدت مورد نظر با برودت 18- درجه سانتیگراد است.

سردخانه بالای صفر

فضای سرپوشیده محفوظی، مجهز به دستگاه های سرما زا که دارای دما و رطوبت مناسب و شرایط لازم فنی و بهداشتی برای حفظ زنجیره سرد و کیفیت فرآورده خام دامی خوراکی در زمان تحویل در شرایط تازه نگهداری، عرضه و پخش فرآورده (به غیر از ماهی کامل) بصورت تازه در دمای 4- درجه سانتیگراد است.
                                               پخش فرآورده های خام خوراکی

انبار سرد نگهداری ماهی

فضای سرپوشیده محفوظی با شرایط لازم فنی و بهداشتی و سیستم خنک کننده مناسب جهت تامین برودت 3-1 درجه سانتیگراد است. این برودت  برای نگهداری ماهی تازه و کامل است. به منظور حفظ کیفیت ماهی تازه با پوشش مناسبی از پودر یخ با مخلوط آب و یخ (تامین برودت 3-1 درجه سانتی گراد) مورد استفاده قرار می گیرد.

ویترین یخچال دار

 برای نمایش و عرضه فرآورده های خام دامی خوراکی در شرایط تازه و یا منجمد می باشد. ( برای مراکز پخش اختصاصی ماهی جهت حفظ کیفیت ماهی تازه با پوشش مناسبی از یخ نیز مورد قرار مگیرد).
                                                 پخش فرآورده های خام خوراکی

انبار مرکزی یخ یا یخ ساز

 اختصاص مکان مناسب جهت استقرار دستگاه یخ ساز و یا انبار مرکزی یخ با ظرفیت مناسب برای تامین یخ مورد نیاز برای مراکز پخش اختصاص ماهی
یادآوری هریک از غرفه بسته به نوع فراورده و شکل عرضه و یا پخش  (تازه/منجمد) علاوه بر تجهیزات و وسایل کار عمومی باید مجهز به چند یا یکی از تاسیسات سردخانه ای مرتبط (سردخانه زیر صفر، سردخنه بالای صفر، انبار سرد نگهداری ماهی و یا تخم مرغ و همچنین ویترین های یخچال دار عرضه فرآورده های خام دامی خوراکی( تازه/ منجمد) باشند.

تاسیسات جانبی پخش فرآورده های خام خوراکی

 مساحت تاسیسات جانبی بایستی یک پنجم تا یک هفتم تاسیسات اصلی می باشد که به شرح زیر می باشد

رختکن

 به نحوی باید طراحی شود که برای هر کارگر حداقل دو جایگاه کمد پیش بینی شود ( یک کمد برای لباس کار  یک کمد برای لباس شخصی). در غیر این صورت ه دو کارگر باید دو کمد مشترک ( یک کمد برای لباس های کار  و یک کمد برای لباس شخصی) داشته باشند.

سرویس بهداشتی

سرویس بهداشتی باید در خارج از سالن غرفه ها و در محل مناسب و به تعداد کافی احداث گردند.

جایگاه نگهداری مواد شوینده و ضد عفونی کننده پخش فرآورده های خام خوراکی

 این انبار داری در بی قفل دار حاوی مواد شوینده و ضد عفونی کننده می باشد. همچنین بایستی در مکان مناسب احداث شود از مواد شوینده و ضدعفونی کننده جهت شستسوی غرفه ها ، سکوی تخلیه و بار گیری و ...... مورد استفاده می شود.

سیستم دفع فاضلاب پخش فرآورده های خام خوراکی

این مراکز باید دارای سیستم فاضلاب جهت دفع مواد زائد برابر مقرارا زمان محیط زیست باشند.

دفتر  مسئول فنی بهداشتی

مکانی با موقعیت مناسب باید به عنوان دفتر مسئول فنی بهداشتی (دامپزشک) در نظر گرفته شود.

جایگاه های دپوی زباله

اختصاص مکانی مناسب جهت جمع آوری و انتقال مکانیزه زباله و به خارج از مرکز در پایان روز کاری لازم می باشد.

نگهبانی

 این مراکز پخش فرآورده های خام خوراکی باید کاملا محصور و دارای درب قابل کنترل برای تردد خودرو ها باشند. احداث نگهبانی در ابتدای ورودی مرکز جهت کنترل  ورود مرکز جهت  کنترل ورود و خروج وسایل نقلیه لازم می باشد

پارکینگ پخش فرآورده های خام خوراکی

این مراکز باید متنایسب با حجم فعالیت دارای پارکینگ اختصاصی برای خودروها  و کامیون های حمل فرآورده های خام دامی خوراکی باشند.

باسکول

 در صورت نیاز محلی مناسبی جهت احداث  باسکول و نصب  تجهیزات  توزین در مراکز در  نطر گرفته شود.

سیستم برق اضطراری

 تجهیز مرکز به سیستم برق اضطراری به منظور حفظ و کنترل برودت سردخانه ها و یخچال و انبارهای سرد نگهداری فراورده های خام دامی ضروری است.

پمپ فشار قوی آب (کارشر)

تجهیز مراکز به تعداد مورد نیاز پمپ فشار قوی آب با فشار مناسب جهت شستشوی غرفه ها و سکو های تخلیه و بار کیری وسایل حمل فرآورده های خام دامی لازممی باشند.

تماس با ما

تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه)
02188904808
02188918962
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1398/03/06 10:14
جابه جایی و کنترل بهداشتی تخم چشم زده ماهی قزل آلای داخلی
1398/03/06 10:30
نامه مصوبات کمیسیون های مالی مدیریت بهره برداری ذخایر آبزیان
1398/02/11 20:05
فروش جزئی وعمده انواع ماهیان سردآبی شامل قزل آلای رنگین کمان، قزل آلای گوشت نارنجی و سالمون نروژی به صورت تازه و به درخواست مشتریان عزیز آماده و عرضه می گردد.
1398/02/07 17:05
با توجه به حساسیت این دسته از مواد غذایی به ویژه فساد پذیری سریع آن، خرید آبزیان از مراکز مطمئن و مورد تایید بسیار مهم است.
1398/02/04 23:18
برگزاری همایش ملی منابع طبیعی با موضوعات مختلف در شهریور 98
1398/01/24 14:04
فروش ویژه ماهی تازه منجمد شده برای کسب اطلاعت وارد شوید.
1398/01/18 16:17
مزایای پیان کار چگونه آشنا شویم
1398/01/11 10:56
تمهیدات لازم رو قبل از شروع بارندگی برای به حداقل رساندن زیان و ضرر انجام بدید:
1398/01/10 20:22
با توجه به بارندگی های شدید و وقوع سیل در سطح کشور، توصیه های بهداشتی ذیل جهت بهره برداری اعلام می گردد.
1398/01/08 14:48
با افزایش دبی آب در سراسر رودخانه ی سبزکوه(بخش ناغان) ، و افزایش پهنای رودخانه مزارع پرورش ماهی قزل آلا کنار رودخانه در آب غرق شدند بستر رودخانه تا سرحد کامل مزارع بالا آمد .

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

1.28M
20.33K
291
4.28K
23.64K

تاریخ و زمان

سه شنبه 29 مرداد 1398
Tuesday 20 August 2019